سلامت و تناسب اندام

پماد ضد قارچ بین انگشتان پا برای درمان قارچ پای ورزشکار

پماد ضد قارچ بین انگشتان پا برای درمان قارچ پای ورزشکار تاثیر معجره آسا و سریع دارد. آیا می دانید علائم قارچ پای ورزشکاران چیست پماد ضد قارچ بین انگشتان پا چه تاثیری در درمان فوری دارد؟ در این مقاله می خوانید که قارچ پای ورزشکار چیست و راه درمان فوری آن چگونه است. داروی قارچ پای ورزشکار با داروهای بدون نسخه و با نسخه پزشک قابل درمان است. می توانید از پماد قارچ پای ورزشکار استفاده کنید و یا برای درمان از طریق طب سنتی و درمان خانگی اقدام نمایید.

قارچ پای ورزشکاران از جمله مشکلات پوستی است که با خارش و خشکی پوست پا همراه است. برخی افراد برای درمان انواع قارچ پا، از اسپری ضد قارچ، پماد ضد قارچ پا یا درمان های خانگی با سیر، جوش شیرین و سرکه و… استفاده می کنند. اما راه فوری درمان چیست؟ با ما همراه باشید تا بدانید علائم قارچ پای ورزشکار چیست، نحوه تشخیص و درمان قارچ پای ورزشکاران چگونه است:

قارچ پای ورزشکار چیست؟

شاید قبلا اصلاح قارچ پا را شنیده باشید اما قارچ پای ورزشکار چیست و نشانه های آن کدامند؟ احتمال بروز قارچ پا یا به اصطلاح قارچ پای ورزشکاران که به آن تینه آ پدیس (Tinea Pedis) نیز گفته می شود، در تمامی افراد ورزشکار و غیرورزشکار در سنین مختلف وجود دارد. برای شرح دقیق تر بیماری پای ورزشکار به موارد زیر توجه داشته باشید:

در واقع پای ورزشکار، اصطلاحی است که برای اغلب بیماری های التهابی پا، شامل پاشنه پا، کف پا یا بین انگشتان به کار می رود.

عفونت قارچی، معمولا میان انگشتان پا به وجود می آید. این عارضه قابلیت انتقال به سایر نواحی بدن را نیز دارد.

علائم قارچ پای ورزشکاران شامل خشکی پوست کف پا، خارش، سوزش و گزگز کردن پوست پا است. قارچ پا بیماری مسری بوده و می تواند از طریق زمین یا لباس و اشیا به افراد دیگر منتقل شود.

این بیماری معمولا در افرادی ایجاد می شود که با پوشیدن کفش های تنگ، پاهایشان عرق می کند.

عفونت قارچی پای ورزشکاران، ارتباط مستقیم با سایر عفونت های قارچی مانند خارش کشاله ران و کچلی (کرم حلقوی پوست) دارد.

معمولا قارچ پای ورزشکار، با استفاده از داروهای بدون نسخه ضد قارچ، مانند پماد قارچ پا، درمان می شود.

البته باید توجه داشت که این عفونت قارچی در اغلب موارد مجددا باز می گردد و ممکن است افراد بارها به آن مبتلا شوند. در ادامه همه چیز در مورد نحوه تشخیص قارچ پای ورزشکاران، پیشگیری و درمان قارچ پای ورزشکار با دارو و درمان خانگی را شرح داده ایم.

علائم قارچ پای ورزشکاران به صورت پوسته شدن، یا همان بثورات فلس مانند مشاهده می شود.

قارچ پای ورزشکاران

علت قارچ پا یا قارچ پای ورزشکاران چیست؟

علت قارچ پا یا قارچ پای ورزشکاران چیست؟ این عفونت، یک نوع قارچ پوستی است که موجب خشکی و خارش می شود. استفاده از جوراب و کفش نمناک و قرار گرفتن در محیط های گرم و مرطوب باعث رشد این ارگانیسم ها می شود.

علت و عواملی که خطر ابتلا به قارچ پای ورزشکاران را افزایش می دهد شامل موارد زیر است:

استفاده مشترک از جوراب، کفش یا حوله افراد آلوده به قارچ

پوشیدن جوراب و کفش خیس

پوشیدن کفش های تنگ

عرق شدید پا

مرطوب بودن پاها در مدت طولانی

خراش و آسیب جزئی پوست یا ناخن پا

پابرهنه راه رفتن در مکان های عمومی، خصوصا اتاق های رختکن، دوش های باشگاه، سالن های ناخن، استخرها

و…

علائم و نشانه قارچ پا یا قارچ پای ورزشکاران

از علائم و نشانه های قارچ پا یا قارچ پای ورزشکاران شامل موارد زیر است:

خشکی پوست کف پا یا کناره های آن

خارش، سوزش، گزگز کردن بین انگشتان پا یا کف پا

ترک خوردن و پوسته پوسته شدن کف پا و یا میان انگشتان پا

ناخن های پا از بستر ناخن خارج می شود

تغییر رنگ، ضخیم شدن و شکنندگی ناخن های پا

خونریزی، در موارد شدید التهاب و عفونت باکتریایی

مشاهده زخم

ترک پا

ایجاد تاول پا

برای تشخیص قارچ پوستی یا همان قارچ پای ورزشکاران لازم است از علائم قارچ پای ورزشکاران مطلع باشید. اگر بعد از مطالعه موارد ذکر شده، علائم قارچ پوستی را در ناحیه پا یا سایر قسمت های بدن مشاهده کرده اید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

انواع قارچ های پوستی با علائم مختلف پوستی بروز می کنند. ممکن است پزشک برای تشخیص این عفونت و اطمینان از نوع قارچ، آزمایش پوستی تجویز کند.

بیماری قارچ پای ورزشکاران

انتقال قارچ پا یا قارچ پای ورزشکاران

انتقال قارچ پا یا قارچ پای ورزشکاران از پاها به سایر قسمت های بدن است. این عفونت ها عبارت اند از:

عفونت قارچی ناخن (onychomycosis).

قارچ کشاله ران (tinea cruris).

قارچ پوست بدن (tinea corporis).

عفونت ثانویه باکتریایی موجود در زخم های پوستی که منجر به التهابی به نام cellulitis می شود.

انتقال قارچ پا به ناخن ها: قارچ پوستی کف پا قابلیت رشد در ناخن ها و ایجاد عفونت را دارد. ناخن های پا مقاومت بیشتری نسبت به درمان عفونت قارچی دارند و طول درمان آنها طولانی است و ممکن است پزشک قرص های ضد قارچ تجویز کند.

انتقال قارچ پا به دست ها: کنده شدن یا خراشیدگی نواحی آلوده به عفونت قارچی و تماس آن با پوست دست، احتمال ایجاد عفونت مشابه را در دست ایجاد میکند.

انتقال قارچ کف پا به کشاله ران: قارچ پای ورزشکاران، موجب ایجاد عفونت قارچی و خارش کشاله ران نیز می شود. آلوده شدن دست، لباس ها و یا حوله و حتی تخت خواب به این قارچ، موجب سرایت آن به کشاله ران می شود.

قارچ پوستی می تواند به سادگی کل پوست بدن را درگیر عفونت کند.

پماد ضد قارچ بین انگشتان پا 

درمان قارچ پای ورزشکاران

سریع ترین درمان قارچ پای ورزشکاران، که به درمان ضخیم شدن پوست کف پا، رفع زبری و پوسته شدن کف پا کمک می کند، استفاده از داروهای ضد قارچ پوستی است. البته روش های درمان های خانگی نیز در درمان قارچ پای ورزشکاران بسیار موثر می باشد.

عفونت قارچ پوستی، اغلب با داروهای ضد قارچ موضعی بدون نسخه (OTC) قابل درمان است. اگر داروهای بدون نسخه عفونت شما را درمان نکردند، پزشک می تواند پماد قارچ پای ورزشکار که همان پماد ضد قارچ پوستی است یا داروهای ضد قارچ خوراکی قوی تر را برایتان تجویز کند. البته ممکن است پزشک به شما روش های درمانی خانگی را نیز پیشنهاد کند.

درمان خانگی قارچ پای ورزشکاران

درمان خانگی قارچ پای ورزشکاران

برای درمان خانگی قارچ پای ورزشکاران می توانید به صورت زیر اقدام کنید:

پاهایتان را مرتب با آب و صابون بشویید.

استفاده از سرکه، آب نمک و برگ پونه برای شستشوی پا و رفع تاول مناسب است. می توانید روزی 2 بار پاها را به مدت 10 دقیقه در این محلول قرار دهید.

بعد از شستشوی پا، کف پا و لای انگشتان را به دقت خشک کنید.

استفاده از روغن درخت چای برای درمان عفونت قارچ پوستی بسیار موثر است البته قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید زیرا در برخی افراد به روغن درخت چای حساسیت دارند و ممکن است با علائم درماتیت تماسی که نوعی اگزما است روبرو شوند.

اگر مایل به پوشیدن جوراب نیستید، می توانید از پودرهای ضد تعریق پا مثل آلومینیوم کلراید 20% برای خشک نگه داشتن پاهای خود استفاده کنید.

قرار دادن پا داخل محلول آلومینیوم استات و سپس خشک کردن آن با باد سرد سشوار یا پنکه را 3 تا 4 بار در طول روز به مدت 30 دقیقه انجام دهید

حوله و ملحفه خود را مرتب بشویید.

جوراب های نخی یا پنبه ای تمیز بپوشید.

کفش و جوراب خود را به طور مرتب، تمیز بشویید.

از لوازم شخصی نظیر حوله، جوراب و کفش به صورت اشتراکی استفاده نکنید.

 

درمان قارچ پای ورزشکاران در طب سنتی

بهترین درمان قارچ پای ورزشکاران در طب سنتی که می توان از آن در بارداری هم استفاده کرد محلول آب و سرکه است. برای درمان قارچ پای ورزشکار در طب سنتی می توانید پاها را در این محلول قرار دهید. سپس با باد سرد سشوار یا پنکه کاملا خشک کنید.

نحوه تهیه این محلول، استفاده از یک لیوان سرکه با چهار لیوان آب است.

روزی دو بار پاها را داخل این آب قرار دهید.

سپس پاها را با استفاده از سشوار یا پنکه خشک کنید.

در دوران بارداری و شیردهی از پزشک متخصص برای رفع عفونت قارچی پوست کمک بگیرید.

بدون تجویز پزشک از هیچ نوع داروی ضد قارچ استفاده نکنید.

 

پماد ضد قارچ بین انگشتان پا 

داروی قارچ پای ورزشکاران که به اسم پماد ضد قارچ بین انگشتان پا شناخته می شود، مناسب مصرف قارچ کف پا و انگشتان پا است با تجویز پزشک می توانید از این پماد ضد قارچ برای درمان قارچ کف دست و … استفاده کنید. پماد ضد قارچ بین انگشتان پا می تواند شامل داروهای بدون نسخه ضد قارچ باشد. داروهای موضعی بدون نسخه موجود در داروخانه ها که می توان برای درمان قارچ پوستی از آنها بهره برد شامل مواد زیر است:

پماد قارچ پای ورزشکار- پماد ضد قارچ بین انگشتان پا و ...

پماد قارچ پای ورزشکار

پماد قارچ پای ورزشکار که می توان بدون نسخه پزشک از داروخانه ها خرید شامل موارد زیر است:

  1. میکونازول
  2. تربینافین
  3. کلوتریمازول
  4. بوتنافین
  5. تولنفتات

داروی قارچ پای ورزشکاران با نسخه پزشک شامل :

داروهای ضد قارچ خوراکی مانند ایتراکونازول، فلوکونازول یا تربینافین.

کلوتریمازول یا میکونازول موضعی.

داروهای موضعی استروئیدی برای کاهش التهاب های دردناک عفونت، ایجاد زخم در پوست و ایجاد تاول.

نحوه تشخیص قارچ پای ورزشکاران

نحوه تشخیص قارچ پای ورزشکاران شامل تست ضایعات پوستی پتاسیم هیدروکسید است که رایج ترین نوع تست پوستی برای تشخیص قارچ پای ورزشکاران محسوب می شود.

نحوه آزمایش پوستی به این صورت است که پزشک قسمت کوچکی از پوست آلوده را می خراشد و آن را در محلول پتاسیم هیدروکسید قرار می دهد.

پتاسیم هیدروکسید (KOH) موجب از بین رفتن سلول های طبیعی شده و سلول های قارچی را بدون تغییر باقی می گذارد. بنابراین سلول های آلوده به قارچ، به راحتی در زیر میکروسکوپ قابل مشاهده می شوند.

می توانید برای تشخیص و درمان این بیماری، به پزشکان عمومی، داخلی، متخصص اطفال، پزشکان درمانگر پا مراجعه کنید. برای شروع درمان، محل های آلوده به عفونت قارچی را تمیز و خشک نگه دارید.

خطرات بیماری قارچ پای ورزشکاران

تشخیص و درمان به موقع در کاهش خطرات بیماری قارچ پای ورزشکاران موثر است. قابلیت انتقال این عارضه به سایر نقاط بدن شخص بیمار و اطرافیان او، از خطرات بیماری قارچ پای ورزشکاران محسوب می‌شود از سایر خطرات این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

این قارچ پوستی می تواند به سادگی به تمام اعضای خانواده و سایر افرادی که در تماس با محیط آلوده به قارچ هستند، منتقل شود.

قارچ پوستی وارد جریان خون نمی شود و علاقه به رشد روی پوست و ناخن دارد. اما انتقال آن به ناخن ها به سادگی قابل درمان نیست.

با ایجاد پوسته و زخم در نواحی آلوده به قارچ پای ورزشکاران (قارچ پوستی)، لایه محافظتی پوست آسیب دیده و احتمال ورود باکتری ها و سایر عوامل بیماری زا به بدن وجود دارد.

با ورود باکتری ها به پوست آسیب دیده، بوی نامطبوع ایجاد می شود. عفونت باکتریایی پوست منجر به ایجاد التهابی به نام cellulitis می شود.

افراد مبتلا به دیابت، ایدز، سرطان، دیابت و بیماری های مربوط به سیستم ایمنی، بیش از دیگر افراد در معرض ابتلا به انواع عفونت و قارچ قرار دارند.

راههای جلوگیری از قارچ پا در ورزشکاران

حالا که از علائم بیماری قارچ پا ورزشکار اطلاع دارید، خوب است راههای جلوگیری از قارچ پای ورزشکار را نیز بدانید. امکان ابتلا به قارچ پوستی برای تمامی افراد وجود دارد. راههای جلوگیری از قارچ پای ورزشکاران که شما را از خطر ابتلا به این بیماری پوستی دور نگه می دارد شامل موارد زیر است:

پاها، کفش ها و جوراب هایتان را تمیز و خشک نگه دارید.

روزی دو بار کف پا و میان انگشتان پا را با آب و صابون بشویید.

پاهای خود را خشک نگه دارید.

استفاده از پودر تالک ضد قارچ.

بعد از اتمام ورزش کفش خود را در بیاورید و پاهای خود را شسته و خشک کنید.

از پوشیدن کفش های تنگ و بسته خودداری کنید. کفش هایی مناسب هستند که هوا درون آن گردش داشته باشد.

قبل از پوشیدن هر نوع جوراب، مطمئن شوید که پاهایتان کاملا خشک است.

از جوراب هایی با جنس نخ، ابریشم یا پشم طبیعی استفاده کنید که رطوبت را می گیرند.

در مکان های عمومی نظیر استخرها، باشگاه ها، سالن های زیبایی پدیکور و… حتما از دمپایی استفاده کنید.

از پوشیدن کفش عرق کرده یا مرطوب خودداری کنید.

از کفش و جوراب اشتراکی استفاده نکنید.

حوله و ملحفه و… را مرتب بشویید.

جوراب خیس نپوشید.

همیشه از لوازم پدیکور شخصی خودتان استفاده کنید.

استفاده منظم از پودرها و کرم های ضد قارچ

اگر حیوان خانگی شما ریزش مو دارد، این ریزش می تواند نشانه قارچ و عامل قارچ پای ورزشکاران باشد. بهتر است حیوان خانگی خود را نزد دامپزشک ببرید. قارچ عفونت پای ورزشکار می تواند از طریق حیوانات خانگی و محیط آلوده به قارچ، به انسان منتقل شود.

بیماری قارچ پای ورزشکاران

نتیجه گیری

احتمال بروز قارچ پا یا به اصطلاح قارچ پای ورزشکاران که به آن تینه آ پدیس (Tinea Pedis) نیز گفته می شود، در تمامی افراد ورزشکار و غیرورزشکار در سنین مختلف وجود دارد؛ به طور خلاصه می توان گفت:

قارچ پوستی قابلیت انتقال به سایر نقاط بدن را داشته و به راحتی از طریق محیط و و تماس با اطرافیان، قابل انتقال است.

پیشگیری از قارچ پا یا قارچ پای ورزشکاران، بهتر از درمان آن است. بنابراین پیشنهاد میدهیم حتما نکات ذکر شده در خصوص جلوگیری از قارچ پای ورزشکار که در این مقاله شرح داده شده است، رعایت نمایید.

تشخیص به موقع و درمان سریع قارچ پوستی پا از اهمیت بسیاری برخوردار است. بنابراین اگر علائم قارچ پوستی پا را در کف پا، بین انگشتان و اطراف پا را مشاهده کردید، به سرعت جهت درمان اقدام نمایید.

لازم است دوره درمان به صورت کامل انجام شود. با رعایت نکات ذکر شده جهت جلوگیری از بروز قارچ پا، از بازگشت مجدد قارچ پای ورزشکاران جلوگیری نمایید.

می توانید جهت درمان قارچ پای ورزشکار، از روش های درمان خانگی استفاده نمایید. اگر نتیجه نگرفتید، از داروهای بدون نسخه نظیر (میکونازول، تربینافین، کلوتریمازول، بوتنافین و تولنفتات) استفاده کنید. در صورتی که شدت بیماری وخیم است، به پزشک مراجعه کرده و از طریق داروهای با نسخه پزشک درمان را تا بهبودی کامل ادامه دهید.

بیماری قارچ پای ورزشکار این قابلیت را دارد که بارها یک شخص را به عفونت مبتلا کند. به همین دلیل کسانی که به بیماری قارچ پای ورزشکاران مبتلا می شوند، از عفونت مجدد در امان نخواهند بود. پیشنهاد می کنیم از روش های جلوگیری از بیماری قارچ پای ورزشکار که در این مقاله شرح داده است، استفاده کنید تا از ابتلا به این عفونت قارچی در امان باشید.

شما عزیزان می توانید سوالات و نظرات خود را در زمینه قارچ پا (قارچ پای ورزشکاران) و استفاده از روش های درمان و پیشگیری از بیماری قارچ پای ورزشکاران را در قسمت دیدگاه ها به اشتراک بگذارید. می توانید برای اطلاع رسانی و حفظ سلامت عزیزان خود، لینک این مقاله را به اشتراک بگذارید.

 منبع: سلامت

3.7/5 - (3 امتیاز)

2 دیدگاه در “پماد ضد قارچ بین انگشتان پا برای درمان قارچ پای ورزشکار

  1. رضا جعفری گفت:

    درود بر شما
    بسیار خوب مفید زیبا

    1. 66 مارکت گفت:

      ممنون از بازدیدتون 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *